DOKTORI POTVRDILI: Snimci razotkrili Donalda Trumpa, ipak je imao problema... (VIDEO)

Nakon što ga je helikopter Marine One prebacio do tratine uz Bijelu kuću, Trump se popeo uz stepenice, skinuo masku i pozirao fotoreporterima.

  • Svijet

  • 07. Okt. 2020  07. Okt. 2020

  • 1

Nakon što se američki predsjednik Donald Trump vratio iz bolnice "Walter Reed", snimci emitirani iz Bijele kuće izazvali su niz komentara po društvenim mrežama, od kojih neki dolaze od vrhunskih doktora.

Podsjetimo, Trump je prošlog petka dobio pozitivan test na Covid-19 da bi u roku kraćem od 24 sata od objave rezultata bio prebačen u vašingtonsku bolnicu "Walter Reid", koja je na glasu kao jedna od najboljih bolnica na svijetu.

Nakon trodnevnog boravka u bolnici, prilikom kojeg je primio tri različite terapije (eksperimentalni koktel protutijela, remdesivir i deksametazon), američki predsjednik vratio se u Bijelu kuću.

Nakon što ga je helikopter Marine One prebacio do tratine uz Bijelu kuću, Trump se popeo uz stepenice, skinuo masku i pozirao fotoreporterima.

Upravo su snimci tih trenutka izazvali vrlo zanimljive reakcije po društvenim mrežama, piše "Newsweek". Mnogi su komentirali kako je sa snimaka očito da Trump otežano diše, a bilo je i komentara u kojima se tvrdi da je Trump u jednom trenutku vidljivo zadrhtao zbog boli uzrokovane otežanim disanjem, navodi Index.hr.

Otežano disanje je, opće je poznato, jedan od uobičajenijih simptoma Covida-19, koji se nerijetko javlja kod oboljelih u rizičnim grupama, a Trump spada u visokorizičnu skupinu zbog životne dobi (ima 74 godine) i indeksa tjelesne mase (BMI) koji ga svrstava u skupinu pretilih osoba.

No, čak i ako zanemarimo komentare s društvenih mreža koji dolaze od ljudi koji nisu stručnjaci, treba imati na umu da su Trumpovo disanje po povratku u Bijelu kuću komentirali i ljekari, odnosno profesori medicine.

- Kao doktorica, osjećam intenzivnu empatiju dok gledam ovo. Ovaj pacijent nije dobro – napisala je dr. Kalanithi.

Kingovu procjenu podržao je i njegov kolega s fakulteta, prof. dr. Bob Wachter:

- Ako je ikad bilo ikakve sumnje u vezi sa stanjem pluća, ova slika govori više od hiljadu riječi. Ovako izgledaju pacijenti kad značajan dio njihovih pluća ne može izmjenjivati kisik i ugljendioksid. Istinski zastrašujući osjećaj.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...