OVO JE NEZAPAMĆENO: Trump brutalno izvrijeđao Bidena

Američki predsjednik Donald Trump, koji manje od mjesec dana prije predsjedničkih izbora zaostaje prema anketama, nazvao je svog demokratskog protivnika Joea Bidena "ćaknutim".

  • Svijet

  • 07. Okt. 2020  08. Okt. 2020

  • 3

"Ćaknut je godinama i svi to znaju", tvitao je američki predsjednik.

"Mediji zapnu s njim i samo ga pokušavaju zaštititi", dodao je. "Jeste li primijetili da sve negativne stvari, poput njegovog niskog kvocijenta inteligencije, nikada više ne spominju? Fake News!"

Trump neprestano tvita otkako je završio u bolnici

Danima se Trump prepušta pisanju bijesnih tvitova.

"Fake News (...) žele samo govoriti o covidu-19", napisao je u utorak nakon što se u ponedjeljak navečer vratio iz bolnice u Bijelu kuću.

Približavanjem izbora 3. novembra ankete su svakog dana sve više zabrinjavajuće za Trumpov drugi mandat.

Prema posljednjem ispitivanju CNN/SSRS-a objavljenom u utorak ujutro, on sada zaostaje 16 postotnih bodova (41 posto prema 57 posto) u odnosu na Joea Bidena.

U pogledu američkih saveznih država koje bi mogle prevagnuti na jednu ili drugu stranu prednost demokratskog kandidata je manje izražena, ali je postojana.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...