PRIJE LETA ZA BRUXELLES; KOMŠIĆ PRECIZIRAO: “Zvaničnike EU nije briga šta HDZ traži od Izbornog zakona, već šta piše u...”

Na komentar da se očekuje velika izborna krađa, Komšić je kazao da ovaj saziv CIK-a ima volju da popravi stvari i probleme koji su prisutni. Naveo je kako raniji sazivi CIK-a nisu željeli sankcionisati prijave o krađama.

  • Politika

  • 08. Okt. 2020  08. Okt. 2020

  • 15

Prije ulaska u avion koji će članove Predsjedništva BiH odvesti u Bruxelles na novi krug sastanaka s EU zvaničnicima, izjave medijima dao je Željko Komšić. Komentarišući loše ocjene Evropske komisije o stanju u pravosuđu, iskazane u redovnom izvještaju, objavljenom prije dva dana, Komšić je kazao da postoji nekoliko zakona koje treba usvojiti. Citirao je ministra Cikotića, koji je kazao da je dogovorena kontakt tačka s Europolom, sve ono što se tiče borbe protiv kriminala i korupcije, zapinje u BiH.

"Tako je to u svim dijelovima BiH od rata, bez obzira na to ko je gdje na vlasti", kazao je on dodavši da se zalaže za temeljitu reformu pravosuđa, piše Klix.

Na komentar da se očekuje velika izborna krađa, Komšić je kazao da ovaj saziv CIK-a ima volju da popravi stvari i probleme koji su prisutni. Naveo je kako raniji sazivi CIK-a nisu željeli sankcionisati prijave o krađama.

"Zvaničnike EU nije briga šta HDZ traži od Izbornog zakona, već šta piše u Izvještaju Evropske komisije. U tom izvještaju piše da presude iz Strasbourga treba implementirati, a to mijenja cijeli koncept BiH i njeno društvo. Ako budemo nekad to željeli, a to je uslov za kretanje prema EU, mi ćemo postati društvo slobodnih građana, a ne kolektiviteta", izjavio je Komšić.

On je kazao da se zahtjevi HDZ-a najviše sudaraju sa zahtjevima EU.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...