TRUMP OPASNO PRIJETI: "Kinezi će platiti zbog puštanja koronavirusa u svijet"

Donald Trump danas se opet obratio javnosti putem Twittera. Još zaraženi predsjednik SAD-a uputio je posebnu poruku starijim Amerikancima te usput zaprijetio Kinezima da će platiti zbog "puštanja koronavirusa u svijet".

  • Svijet

  • 08. Okt. 2020  09. Okt. 2020

  • 0

"Mojim omiljenim ljudima na svijetu, starijima. I ja sam stariji, znam da vi to ne znate, nitko to ne zna, ne morate im reći, ali i ja sam stariji. Napredujemo u borbi s tom strašnom bolesti koju nam je poslala Kina. Kina, koja će platiti veliku cijenu zbog toga", rekao je Trump u uvodu obraćanja.

"Prošle sedmice bio sam jako bolestan i otišao u bolnicu..."

Nahvalio je terapiju koju je primio na liječenju u vojnoj bolnici Walter Reed i naglasio kako će uskoro biti dostupna svima, a pogotovo ljudima starije životne dobi.

"No imamo lijekove. Prošle sedmice bio sam jako bolestan i otišao u bolnicu. Uzeo sam te lijekove i bilo je nevjerojatno. Učinit ćemo ih dostupnima, odmah. Želim da dobijete istu njegu kakvu sam dobio i ja. Ti lijekovi su totalno sigurni i besplatni", istaknuo je Trump, koji nije propustio priliku bocnuti svog protivnika Joea Bidena.

"Ja sam više učinio u 47 mjeseci nego on u 47 godina"

"On samo priča, ali ništa nije učinio u 47 godina. Ja sam više učinio u 47 mjeseci nego on u 47 godina. Imao je svoju šansu, ali nije znao šta učiniti. Ja znam šta radim. Hvala vam, volimo vas i volimo Ameriku", zaključio je predsjednik SAD-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...