KO JE HTIO SMJESTITI BIVŠEM PREDSJEDNIKU FEDERACIJE: Živko Budimir pravosnažno oslobođen optužbi...

Prvostepenom presudom Općinskog suda u Sarajevu bivši predsjednik FBiH oslobođen je svih optužbi za zloupotrebu položaja, primanje dara i protuzakonito posredovanje pri zapošljavanju.

  • Politika

  • 14. Okt. 2020  14. Okt. 2020

  • 2

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je oslobađajuću presudu bivšem predsjedniku Federacije BiH (FBiH) Živku Budimiru i pravosnažno ga oslobodio svih optužbi za zloupotrebu položaja, primanje dara i protuzakonito posredovanje pri zapošljavanju.

Kantonalni sud odbio je kao neosnovanu žalbu kantonalnog tužioca i potvrdio raniju presudu Općinskog suda u Sarajevu, saznaje Srna.

Prvostepenom presudom Općinskog suda u Sarajevu bivši predsjednik FBiH oslobođen je svih optužbi za zloupotrebu položaja, primanje dara i protuzakonito posredovanje pri zapošljavanju.

Općinski sud je u julu prošle godine prvostepenom presudom oslobodio Budimira optužbi da je zloupotrijebio položaj predsjednika FBiH.

On je bio optužen da je od 2011. do 2013. godine sebi i drugima pribavio korist, da je primio dar i protuzakonito posredovao u zapošljavanju.

Tada postupajuća sutkinja Merima Bilić-Kurtović rekla je da su u toku postupka saslušani mnogi svjedoci i pregledani mnogi dokazi, ali da nije bilo dokaza, kako materijalnih, tako i personalnih, koji bi optuženog doveli u vezu s krivičnim djelom. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...