SRBIJA JE U ŠOKU: U više odvojenih akcija policija uhapsila osam članova organizirane kriminalne grupe, kod njih su pronašli...

Hapšenje su proveli pripadnici Službe MUP-a Srbije za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji s Tužilaštvom za organizovani kriminal.

  • Regija

  • 15. Okt. 2020  15. Okt. 2020

  • 0

U Srbiji je policija uhapsila osam članova organizovane kriminalne grupe i zaplijenila veću količinu narkotika i oko 28.000 eura, za koje se sumnja da potječu od prodaje droge, kao i tri motorna vozila.

Sumnja se da su pripadnici ove grupe na području Beograda i u drugim gradovima Srbije prodavali heroin, amfetamin i kokain tako što su drogu zakopavali u staklenim i plastičnim posudama na unaprijed obilježenim mjestima, gdje su je kupci preuzimali i ostavljali novac.

U više odvojenih akcija, kao i prilikom pretresa osam stanova i četiri vozila koje su osumnjičeni koristili, policija je pronašla oko 14 kilograma amfetamina, oko 1,7 kilograma heroina, manju količinu kokaina i oko tri kilograma smjese za miješanje, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Zbog sumnje da su izvršili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela i neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droge, uhapšeni su R. P., D. B., U. D., N. P., S. T., J. R., S. Đ. i M.G.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Hapšenje su proveli pripadnici Službe MUP-a Srbije za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji s Tužilaštvom za organizovani kriminal.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...