MENADŽER AMERA GOJAKA TVRDI: “To je igrač kakvog svi žele”

Veliki su posao napravili Gojakov otac Ahmet i ugledni menadžer Andy Bara, koji je sada za "Tuttosport" otkrio Italijanima šta mogu očekivati od "Zmaja".

  • Sport

  • 16. Okt. 2020  16. Okt. 2020

  • 0

Amer Gojak napravio je ovog ljeta odličan transfer potpisavši za Torino.

Nakon sjajnih partija u Dinamu, bilo je za očekivati da će Gojak napustiti Maksmir i karijeru nastaviti u nekoj od liga petice, a najkonkretniji i najkorektniji bio je Torino, koji će ga nakon posudbe morati otkupiti za pet miliona eura.

Veliki je to posao koji su napravili Gojakov otac Ahmet i ugledni menadžer Andy Bara, koji je sada za "Tuttosport" otkrio Italijanima šta mogu očekivati od "Zmaja".

“Amer je vrlo zrela osoba unatoč tome što je mlad. Fokusiran je 24 sata na fudbal i omiljen je među saigračima. Kao igrač, mislim da ima sve što je potrebno da postane top-klasa. On je vrsta igrača kakvu svi treneri žele, mnogo se bori, u prosjeku trči po 12 i pol klometara na utakmici, ima fantastičan udarac iz daljine i ne osjeća nikakav strah. Demonstrirao je to i u reprezentaciji”, kaže Bara, menadžer s adresom u Barceloni.

Na tome nije stao Bara. “Mislim da će imati dobru i dugu karijeru. Dugo je u Dinamu, imao je još nekoliko ponuda u proteklom periodu, ali mu se nije žurilo. Sada je, ipak, odlučeno kako je došlo vrijeme za iskorak. Torino će ga kasnije moći prodati po znatno većoj cijeni”, uvjeren je Bara.

Nakon što istekne posudba, Gojak će se Torinu obavezati na četverogodišnju vjernost.

(Sportske.ba)   

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...