KAKVA BRUKA: Donald Trump se opet osramotio, francuskog predsjednika Macrona nazvao...

Na predizbornom skupu u saveznoj državi Michiganu američki predsjednik, koji vodi kampanju za reizbor, zaletio se kada je govorio o uspjesima svog mandata.

  • Svijet

  • 18. Okt. 2020  

  • 0

Američki predsjednik Donald Trump koji se redovno ruga pogreškama svog političkog protivnika Joea Bidena, nije se proslavio u subotu time što je francuskog kolegu Emmanuela Macrona nazvao "premijerom", što je niži položaj od predsjedničkog.

Na predizbornom skupu u saveznoj državi Michiganu američki predsjednik, koji vodi kampanju za reizbor, zaletio se kada je govorio o uspjesima svog mandata.

Pohvalivši se novim ugovorom o slobodnoj trgovini s Kanadom i s Meksikom, Trump je iznio mišljenje o pariškom klimatskom ugovoru iz kojega su se Sjedinjene Države povukle nakon njegove pobjede na izborima 2016.

"Znate li iz čega sam se još povukao? Iz pariškog klimatskog ugovora. Jako volim premijera Macrona, ali pitao sam ga kako ugovor napreduje, oni doista ne uspijevaju u tome", rekao je republikanski kandidat.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...