“TO SE NIJE MOGLO IZDRŽATI”: Dodik ŽESTOKO opleo po Nešiću, proziva ga za MILIONSKE MUTNE POSLOVE, slijedi li hapšenje lidera DNS-a (FOTO)

Sastanak lidera vladajuće koalicije, hitno sazvan nakon što je jučer iz koalicije istupio dugogodišnji partner stranke Milorada Dodika DNS, počeo je u sjedištu SNSD-a u Banjoj Luci.

  • Vijesti

  • 18. Okt. 2020  19. Okt. 2020

  • 1

Mada u SNSD tvrde da je pozvan i lider DNS Nenad Nešić, on se očekivano nije pojavio.

– Bilo je previše zloupotreba, izgubljeni su milioni maraka, jer Nešić nije dao posao jednoj firmi iz Federacije BiH i zbog monopola koji su inače imali u Istočnom Sarajevu. Ovo se više nije moglo izdržati, znate da je, dok je još Marko Pavić bio na čelu stranke, Nešić šutao novac na jednoj zabavi – rekao je Dodik na početku sastanka, obrazlažući kako je došlo do razlaza sa DNS.

On je takođe rekao da nije dobio ništa napismeno, ali da je poruka iz DNS jasna.

Sastanak je nastavljen iz zatvorenih vrata.

Na sastanak u sjedištu SNSD došli su svi lidera stranaka vladajuće koalicije, osim Petra Đokića, pa Socijalističku partiju predstavlja Živko Marjanac.

Na sastanku, koji vodi lider SNSD Milorad Dodik, učestvuju i lideri US i SPS Nenad Stevandić i Goran Selak, predsjednik NDP Dragan Čavić, potpredsjednica SNSD i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, lider Demosa i predsjednik Narodne skupštine RS Nedjeljko Čibrilović i drugi visoki funcioneri vladajućih partija.

                 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...