AKO NE ZNATE ŠTA BISTE GLEDALI NA NETFLIXU...: Isprobajte ove trikove

Netflix ima velik broj izvrsnih serija i filmova, ali je pitanje koje se isplati pogledati. Pobrojali smo nekoliko vrlo učinkovitih metoda, uključujući alate dostupne u sklopu same usluge.

  • HiTec

  • 19. Okt. 2020  19. Okt. 2020

  • 0

Većina korisnika upoznata je s osnovnim preporukama poput "Popular on Netflix", "Trendign Now" i "Because You Watched...", ali Netflix nudi vrlo zanimljivu listu, koja se zove "More Like This".

Nakon što odete na stranicu emisije koja vam se sviđa, birajte "More Info" i skrolaje na dno za listu emisija i filmova sličnog žanra ili tematike.

Postotak koji ćete vidjeti pored svake emisije, daje naznaku o tome koliko bi vam se emisija mogla svidjeti. Algoritam koji slaže listu, također, uzima u obzir vaše lajkove, objašnjava MakeUseOf.

Uglavnom, sve što je blizu sto posto je vrijedno vaše pažnje, dok bi vas ostale stvari možda mogle razočarati. Također, ako već niste, koristite traku za pretrage. Pomoću nje možete pretražiti određene naslove, kao i dobiti listu emisija koje su njoj slične.

Možete tražiti glumce, reditelje, scenariste ili preference.

No, tu su još neki korisni trikovi...

Posjetite Netflix na YouTubeu

Netflixovi videi na YouTubeu uključuju foršpane novih naslova, preporuke šta gledati sljedeće sedmice, scene sa snimanja, podcaste i reakcijske na TV emisije. Ukratko - sve što trebate za poticanje interesa za novi sadržaj.

Pogledajte listu najgledanijih Netflix emisija na IMDb-u

IMDb ima masivnu bazu ocijenjenih emisija, što znači da je za njih, kao i za filmove, moguće pronaći hrpe korisničkih recenzija. Naravno, pored ocjena korisnika, IMDb nudi i hrpu različitih top-lista, uključujući i one vezane uz Netflix, što znači da pronalaženje novih zanimljivih emisija možda neće biti tako teško koliko se čini. Ako tražite mišljenje brojnih urednika, obavezno posjetite sekciju What to Watch, na kojoj ćete moći pronaći i velik broj preporuka za Netflix.

Bacite pogled na Rotten TomatoesTomatometer

Za razliku od IMDb-a, koji sakuplja gledateljske recenzije, Rotten Tomatoes taj posao prepušta profesionalcima. Svaka tamo spomenuta TV emisija ima postotak koji zavisi o pozitivnom, odnosno negativnom stavu TV kritičara. Ako bar 60 posto kritičara voli emisiju, ona će kraj sebe imati sličicu svježeg paradajza. Sve ispod 60 posto imat će truli paradajz. Čim je rezultat bliži sto posto, više kritičara voli emisiju.

Web-stranica, također, ima listu najpopularnijih emisija, najnovijih naslova, najpopularnijih naslova i tako dalje. Emisije koje imaju "certificirani svježi status" imaju ocjenu veću od 75 posto te su, prema stranici, najvrednije vaše pažnje.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...