ŠTO SE PUCALO, PUCALO SE: Uništeno oružje u BiH...

Od 2017. godine, vlasti Bosne i Hercegovine su, uz podršku EU, UNDP-a BIH i UNDP-a SEESAC, uništile više od 18.500 komada malog oružja, lakog naoružanja sa pripadajućim dijelovima i komponentama.

  • Društvo

  • 19. Okt. 2020  19. Okt. 2020

  • 0

Dvanaest policijskih agencija iz Bosne i Hercegovine s Koordinacionim odborom za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja uništilo je 1.864 komada malog oružja i lakog naoružanja sa pripadajućim dijelovima i komponentama u livnici Jelšingrad u Banjoj Luci.

Na taj način potvrdili su opredijeljenost BiH da doprinese međunarodnim okvirima kontrole naoružanja, sigurnosti svojih građana, kao i regionalnoj i međunarodnu sigurnosti i stabilnosti.

Malo oružje i lako naoružanje prikupile su policijske agencije kroz redovne aktivnosti provođenja zakona, dok su određenu količinu oružja građani dobrovoljno predali.

Cilj događaja je povećanje opšte sigurnosti i bezbjednosti, kao i suzbijanje rizika od širenja malog oružja i lakog naoružanja kroz doprinos smanjenju broja komada nelegalnog oružja u BiH.

Ova aktivnost doprinosi Strategiji za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja u BiH, ali i realizaciji Regionalne mape puta za kontrolu spomenutog oružja,piše Hayat.

Od 2017. godine, vlasti Bosne i Hercegovine su, uz podršku EU, UNDP-a BIH i UNDP-a SEESAC, uništile više od 18.500 komada malog oružja, lakog naoružanja sa pripadajućim dijelovima i komponentama.

Događaj je finansirala Evropska unija (EU) kroz UNDP SEESAC, uz podršku kancelarije UNDP-a u BiH, saopćeno je iz UNDP-a u BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...