VASKOVIĆ OBJAVIO BOMBU: Nenad Nešić NAPUSTIO Bosnu i Hercegovinu, u strahu od Dodikove odmazde, otišao je u…

Nešić je umakao nakon otvorenih Dodikovih prijetnji da će "bezbjednosne agencije uraditi svoje", odnosno, drugim riječima, poslije najave hapšenja.

  • Mini market

  • 20. Okt. 2020  20. Okt. 2020

  • 0

Nenad Nešić napustio je, kako tvrde izvori Slobodana Vaskovića, BiH i trenutno se nalazi u Novom Sadu.

Vaskovićevi izvori tvrde da se Nešić uplašio hapšenja, a da li će se iz Novog Sada ponovo vratiti u RS, teško je predvidjeti.

Nešić je umakao nakon otvorenih Dodikovih prijetnji da će "bezbjednosne agencije uraditi svoje", odnosno, drugim riječima, poslije najave hapšenja.

Važno je istaknuti da je tokom razgovora 14. oktobra između Dodika i Nešića došlo do teških riječi i da je Nešić pokušao da ucijeni Dodika tvrdeći da će u javnost iznijeti kompromitujuće podatke o njemu. 

Dodik je bukvalno podivljao nakon Nešićevih otvorenih prijetnji, a ovaj sukob unutar Režima koji je detaljno opljačkao RS, nastaviće se, iako je već sada jasno da će Nešić doživjeti slom, piše Vasković.

Pitanje je da li će se usuditi da objavi kompromitujući materijal protiv Dodika kojim mu je prijetio ili će njima nastaviti da ucjenjuje Dodika.

Mediji su već objavili spisak funkcionera DNS-a koji bi trebali biti smijenjeni, a Dodik očekuje da mu članovi DNS-a iskažu lojalnost kako bi opstali na pozicijama.

Dodik je uz Nešićevu pomoć smijenio Marka Pavića sa pozicije predsjednika DNS-a 24. decembra 2019., kada je, nakon jednoglasne odluke Predsjedništva stranke da na poziciju ministra za izbjegla i raseljena lica imenuje Draška Aćimovića,  predložio punca svog brata Mlađena Božovića.

Na kraju je na tu poziciju imenovan Miloš Lučić, brat Mladena Lučića, Nešićevog kuma, a za šefa njegovog kabineta Božović.

Pavić je, uprkos smjeni, ostao gospodar Prijedora, što je Dodik veoma zamjerio Nešiću.

Sukob je kulminirao kada je Dodik uočio da Nešić izbjegava da asfaltira puteve bitne za SNSD-ovu izbornu kampanju, već primarno radi za DNS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...