"CALCIOMERCATO" NAJAVLJUJE: Edin Džeko napušta Romu prije vremena, presudna će biti jedna stvar…

Prema pisanju italijanskog "Calciomercata", Edin Džeko bi i prije kraja sezone mogao otići iz Rome.

  • Sport

  • 20. Okt. 2020  20. Okt. 2020

  • 0

Bosanskohercegovački reprezentativac povezivao se tokom cijelog ljeta s Interom i Juventusom, a najbliže je bio upravo torinskom klubu, da bi na kraju sve propalo, jer Roma nije uspjela završiti transfer Poljaka Arkadiusza Milika iz Napolija. 

No, italijanski mediji tvrde da bi naredni prijelazni rok u januaru mogao biti odlučujući za Edina bez obzira na to što mu Roma sprema novi ugovor.

Nastavit će se potjera Intera i Antonija Contea za Džekom, a Roma će, ukoliko tada već bude jasno da će teško i ove sezone izboriti Ligu prvaka, biti spremna da proda Dijamanta kako bi nešto i zaradila. Uostalom, osigurala se dovođenjem talentovanog Realovog napadača Borja Mayorala na dvogodišnju posudbu pa, ako Edin i ode, zamijenit će ga Španac.

Zbog svega toga, "Calciomercato" smatra da će bh. napadač u januaru promijeniti sredinu, a osim Intera, za njegove usluge zanimaju se i neki timovi iz engleske Premier lige. Pretpostavlja se da je Inter sada, ipak, najbliži njegovom dovođenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...