POTPUNO ZASLUŽENO: Goranu Bogdanu i Mariji Škaričić glavne nagrade Mostar Film Festivala, ovo su svi laureati…

Nagrada za najbolju žensku sporednu ulogu dodijeljena je glumici Jadranki Đokić za ulogu u filmu "Koncentriši se, baba", a za mušku sporednu ulogu nagrađen je Boris Isaković za glumu u filmu "Otac".

  • Kultura

  • 21. Okt. 2020  21. Okt. 2020

  • 1

Žiri natjecateljskog dijela programa koji su činili Miro Barnjak, Anila Gajević i Branka Bešević-Gajić ocijenio je kako su Bogdan u filmu "Otac" i Škaričić u filmskom ostvarenju "Mare" zaslužili glavne nagrade za najbolju mušku, odnosno žensku ulogu među deset filmova prikazanih na festivalu koji se održavao u formi autokina i online.

Nagrada za najbolju žensku sporednu ulogu dodijeljena je glumici Jadranki Đokić za ulogu u filmu "Koncentriši se, baba", a za mušku sporednu ulogu nagrađen je Boris Isaković za glumu u filmu "Otac".

Najboljim debitantom ove je godine proglašen Lazar Dragojević za ulogu u filmu "Odvedi me negdje gdje je lijepo".

Direktor Mostar Film Festivala, bosanskohercegovački i hrvatski glumac Slaven Knezović izjavio je kako je najvažnije da je MFF, uprkos opasnosti od koronavirusa, zabilježio dobru posjećenost.

"Publika je zadovoljna autokinom, što se pokazalo velikom zainteresiranošću. Izgleda da je to jedini način da više ljudi na jednom mjestu može uživati u filmskim ostvarenjima za vrijeme pandemije", rekao je Knezović.

Pri tome je izrazio nadu kako će se sljedeće godine MFF održavati u normalnim uvjetima.

Organizatori su zaljubljenicima u film odlučiti u srijedu navečer darovati i jednu besplatnu noć filma u autokinu kada će se prikazati filmovi "Indexi" i "F 20".

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...