DRAMATIČNO NA BLISKOM ISTOKU: Izrael raketama gađao jug Sirije, pogodili su školu...

Izraelska vojska raketirala je ciljeve u provinciji Quneitra na jugu Sirije, objavili su u srijedu službeni sirijski mediji, prenosi agencija Hina pozivajući se na AFP.

  • Svijet

  • 21. Okt. 2020  

  • 0

Raketa je pogodila školu u selu sjeverno od Quneitre, objavila je sirijska novinska agencija SANA, ne navodeći detalje.

Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR) također je objavio vijest o raketiranju na tom području, dodajući kako je Izrael „vjerovatno“ odgovoran.

Milioni raseljenih

Isti izvor dodaje da je napadnuta baza proiranske milicije, koja podržava Vladu u Damasku.

Izrael je izveo stotine zračnih i raketnih napada na Siriju od izbijanja građanskog rata u ovoj državi 2011. godine, ciljajući iranske i libanske snage proiranskog Hezbollaha, kao i jedinice sirijske Vlade.

Rat u Siriji ubio je više od 380.000 ljudi, a milione ih je raselio.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...