IZETBEGOVIĆ OTVORENO: Ispunili smo obećanje o kreiranju 100.000 novih RADNIH MJESTA, i to nije sve…

Nakon 12 godina, u Mostaru će ponovo biti održani izbori. Biračima je, kaže Izetbegović, „vraćeno njihovo pravo pa neka ga koriste kako god hoće“.

  • Politika

  • 21. Okt. 2020  21. Okt. 2020

  • 3

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, vjeruje da će stranka na čijem je čelu, zadržati ili u manjoj mjeri popraviti rezultat u odnosu na 2016. godinu.

- Građane bih podsjetio da smo pred udar korone imali najbolje ekonomske rezultate u postdejtonskom periodu, da smo u pet godina koje su obilježile vlade Zvizdića i Novalića, bili ispunili obećanje o kreiranju 100.000 novih radnih mjesta i o postepenom pretvaranju Federacije BiH u veliko gradilište. Već idućeg proljeća, sa masovnom upotrebom vakcine, korona će, ako Bog da, posustati i nastavit ćemo s takvim trendovima – izjavio je nedavno Izetbegović.

Dodaje kako će se brinuti o onima koji su pogođeni pandemijom i, uprkos svim otporima, nastaviti procese integrisanja BiH u NATO savez i Evropsku uniju (EU). Na tom ih putu, nastavlja Izetbegović, ništa neće zaustaviti.

Nakon 12 godina, u Mostaru će ponovo biti održani izbori. Biračima je, kaže Izetbegović, „vraćeno njihovo pravo pa neka ga koriste kako god hoće“, prenosi Hayat.

- Vjerujem u pobjedu koalicije u kojoj je i SDA, predvodi je cijenjeni ljekar dr. Guzin, čovjek kojem Mostarci s razlogom vjeruju – izjavio je nedavno Izetbegović za "Preporod".

Govoreći o Izbornom zakonu koji je i dalje pod velikim upitnikom, predsjednik SDA naglašava da su problemi evidentni, jer HDZ insistira na izmjenama koje bi omogućile hrvatskim političkim predstavnicima da zauvijek imaju veto i kočnice na sve o čemu se odlučuje u BiH, a naročito u Federaciji BiH.

- A kako to izgleda, vidjeli smo u posljednjih par godina – bez obrazloženja je odbijen ugovor države s Islamskom zajednicom, bez obrazloženja je zaustavljeno formiranje Vlade FBiH i popunjavanje Ustavnog suda FBiH, bez obrazloženja su rušeni veoma važni zakoni u Domu naroda Parlamenta FBiH, poput Zakona o šumama ili Zakona o igrama na sreću. Svaki od konstitutivnih naroda u BiH, u skladu s Ustavom, ima pravo biti predstavljen i ima pravo na zaštitu vitalnog nacionalnog interesa. I to je sve. Nema pravo ukidati volju većine u predstavničkim domovima, a HDZ to radi. I očekuje od nas da mu pomognemo da takvu vlastitu poziciju “zacementira” zauvijek. Mi na to nećemo pristati – poručio je predsjednik SDA.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...