VOJNIK TRAŽI DJEČAKA S IGMANA S KOJIM SE DRUŽIO 1995.: "Čuvao je ovce i tražio cigaretu, a ja sam mu dao čokoladu" (FOTO)

Fotografije dječaka s Igmana nastale su tokom 1995. godine, ali se vojnik Peter Moor ne može sjetiti imena dječaka sa slike.

  • Društvo

  • 21. Okt. 2020  21. Okt. 2020

  • 0

Priča o Đuldini Kurtović iz Kladnja koja je pronašla britanskog vojnika koji joj je tokom rata u našoj zemlji poklonio plišanog medvjedića, obišla je svijet prije dvadesetak godina.

Od tada, ova djevojka iz Kladnja uspjela je pomoći još dvojici vojnika da stupe u kontakt s djecom iz naše zemlje koju su upoznali tokom agresije.

Ovih dana njoj se javio još jedan britanski vojnik koji traži dječaka s Igmana, piše "Oslobođenje".

- Ja sam 1993. godine upoznala vojnike u Kladnju. Mene je 2000. godine pronašao Peter Millns iz Engleske, koji me pamtio iz rata. Prije dvije godine, javio mi se drugi britanski vojnik Antony Miller da mu pomognem pronaći djevojčicu sa slike iz Donjeg Vakufa.

Dao mu čokoladu

Sinoć me je kontaktirao bivši britanski vojnik Peter Moor, koji traži dječaka s Igmana. Kazao mi je da ga je upoznao dok je dječak čuvao ovce na Igmanu. On mu je tada tražio cigaretu, a dao mu je i čokoladu. Kazao mi je da ima želju da ga vidi i sazna šta mu se desilo - kazala je Kurtović.

Dodala je i da su fotografije dječaka s Igmana nastale tokom 1995. godine, ali da se vojnik Peter Moor ne može sjetiti imena dječaka sa slike.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...