GRAĐANI STRAHUJU: Doktor Ismet Gavrankapetanović o uvođenju novog "lockdowna" (VIDEO)

"Mislim da lockdown ne bi trebalo uvoditi."

  • Društvo

  • 22. Okt. 2020  22. Okt. 2020

  • 1

Povećan broj oboljelih od Covida-19 u proteklim danima izazvao je strah među građanima. Osim od mogućih restriktivnijih mjera, građani najviše strahuju od novog lockdowna.

Posljedice prvog "potpunog zatvaranja" još su primjetne, a šteta izazvana u privredi, nije ni približno sanirana tako da bi drugi lockdown mogao izazvati još veće probleme za stanovnike. Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović smatra da novi lockdown u svakom slučaju treba izbjeći. 

"Mislim da lockdown ne bi trebalo uvoditi zato što je zdravstveni sistem bio zatvoren u jednom periodu, a mi smo svjedočili velikom broju zapuštenih slučajeva koji su završavali i tragično, jer nije na vrijeme pružena zaštita koja je bila potrebna. Prije svega govorim o ljudskom zdravlju. Nakon toga, govorim o tome da ćemo, ako privreda ne bude funkcionirala, imati situaciju da će propadati firme, ljudi će ostati bez posla", zaključuje Gavrankapetanović. 

(Oslobođenje)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...