"PRETRPJELI ZNAČAJNE GUBITKE": Azerbejdžanska vojska u naletu, armenski vojnici bježe sa položaja

Azerbejdžanska vojska i dalje nastavlja s akcijama koje je pokrenula radi oslobađanja okupirane teritorije od armenskih snaga, javlja Anadolu Agency (AA).

  • Svijet

  • 22. Okt. 2020  22. Okt. 2020

  • 0

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana objavilo je da su tokom cijele noći nastavljene operacije u pravcima Agderea, Agdama, Fuzulija, Jabraila, Zangilana i Gubadlija.

Armenske snage su artiljerijom i minobacačima otvorile vatru na odbrambenu liniju azerbejdžanske vojske u pravcu Gubadlija, ali su se potom povukle s nekoliko brda i položaja, pretrpjevši značajne gubitke.

U saopćenju se navodi da 155. artiljerijski puk armenske vojske u pravcu Khojavenda ima veliki broj ranjenih, ali ih ne može transportovati zbog nedostatka vozila i zatvorenih puteva.

Navodi se da su armenski dobrovoljci koji su se pridružili artiljerijskoj jedinici na sjeveru Hadruta, napustili položaje i pobjegli, a 5. razarački puk armenskih snaga u smjeru Agderea neutraliziran je granatama azerbejdžanske vojske.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana je navelo da je zapovjednik Trećeg bataljona pukovnije armenskih snaga nestao, načelnik štaba poginuo, a među armenskim snagama je zabilježen veliki broj poginulih nakon što je uništeno podzemno sklonište, dok su pripadnici Prvog bataljona armenskih snaga odbili da ratuju.

Iz Ministarstva su dodali da se nastavljaju sukobi na cijelom frontu te da je situacija pod kontrolom azerbejdžanske vojske.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...