RAZVRAT I BLUD; ZABRANJENI OTOK ORGIJA KRIJE MRAČNU TAJNU: Bogataš je volio gledati svoju suprugu u nastranom seksu...

Smaragdno more, plavo nebo, prekrasan krajolik, Zannone ima sve što biste mogli očekivati od jednog napuštenog italijanskog otoka. I, osim toga, ima i neočekivanu reputaciju – otoka orgija.

  • Šareni svijet

  • 23. Okt. 2020  23. Okt. 2020

  • 0

“Vidite onu kolonijalnu bijelu vilu gore? To je mjesto na kojem je markiz Casati Stampa održavao svoje seksualne zabave”, kaže bivši ribar Giorgio Aniello upirući prstom u vilu na vrhu litice, a koja gleda na Tirensko more.

Aniello je redovan posjetilac tog kraja i osoba koja turistima, koji ga posjećuju brodovima, prepričava njegovu historiju.

‘Gledao je suprugu u nastranom seksu s drugima’

Velika atrakcija otoka, osim njegove prirodne ljepote jest njegova tamna, seksi historija koja se odnosi na život markiza i njegove supruge Anna Fallarino, inače bivše glumice. “On je bio voljen muškarac, voajer koji je volio gledati i fotografirati svoju suprugu, starletu, koja je bila u nastranom u seksu s drugim mladim muškarcima. I onda mu je jednog dana dosadilo, ubio je dvoje ljubavnika i na kraju sebe”, priča Aniello.

Tokom šezdesetih godina otok su od države unajmljivali avanturistički raspoloženi arsitokrati. “Plemić je išao u lov dok se njegova žena zabavljala s drugim muškarcem na plaži. Otok je odlično izoliran i bio je savršeno mjesto na koje su nerijetko ugošćavali maskirane ljude čije su zabave kulminirale scenama poput onih iz fima Stanleya Kubricka ‘Oči širom zatvorene'”, opisuje Aniello za CNN.

Bogataši su se dolazili opijati vikendima što dokazuje i kasnije pronađeno zakopano groblje boca, tvrdi ribar koji ističe da se u vili nekad nalazila i skrivena soba ogledala u kojoj su se ljudi špijunirali tijekom seksualnih seansi.

Turistički vodič Riccardo Peci s obližnjeg otoka Ponza ističe kako svi znaju što se ondje događalo kao i što su svi znali za skandalozni par. No, o tome se nije javno govorilo. “Zato smo ga i nazvali Otok tajni”, kaže on.

Sve je završilo u krvi 1970. kada se Anna zaljubila u jednog od svojih ljubavnika. Nakon što je markiz ubio suprugu i ljubavnika pucajući im u glavu, te nakon što je ubio sebe, njegov “zeleni baršunati dnevnik” razotkrio je sve tajne.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...