MUFTIJU USMRTILA EKSPLOZIJA BOMBE: Bio je istaknuti borac protiv vjerskog ekstremizma…

Muftija je poginuo u eksploziji bombe postavljene u njegov automobil u blizini glavnog grada Sirije, objavila je agencija Sana te napad nazvala terorističkim.

  • Hronika

  • 23. Okt. 2020  23. Okt. 2020

  • 0

Muftija Damaska Mohamed Adnan Afjuni poginuo je u eksploziji bombe, javila je agencija France-Presse.

Napad se dogodio u mjestu Kudisija u predgrađu Damaska.

Šeik Afjuni postao je žrtva kukavičkog terorističkog napada – saopćilo je ministarstvo za vjerska pitanja, dodavši da je muftija bio istaknuti vjerski vođa i protivnik vjerskog ekstremizma.

altIlustracija

Muftija je poginuo u eksploziji bombe postavljene u njegov automobil, u blizini glavnog grada Sirije, objavila je agencija Sana te napad nazvala terorističkim.

Taj 66-godišnji sunitski vjerski čelnik smatra se bliskim sirijskom predsjedniku Basharu al-Assadu.

Po Sirijskom opservatoriju za ljudska prava, muftija je posljednjih godina igrao važnu ulogu u sporazumima između vlasti i pobunjenika kojima su se željele zaustaviti borbe na području Damaska.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...