"SLOBODNA BOSNA" DOZNAJE: Zbog Konakovića, Našu stranku danas napustilo više od 60 članova

Portal Vijesti.ba danas je prenio informaciju da su Našu stranku u Sarajevu napustila 62 člana, uputivši zahtjev centrali da se njihova imena izbrišu iz baze članstva.

  • Politika

  • 23. Okt. 2020  24. Okt. 2020

  • 1

Prema informacija "Slobodne Bosne", svi ovi članovi koji su se odlučili za napuštanje Naše stranke imaju samo jedan razlog, a to je saradnja, pa i neskrivena kontrola, koju je predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković ostvario nad rukovostvom ove političke partije.  Već duže vremena je sasvim jasno da je Elmedin Konaković, bivši kadar SDA i predsjednik mlade političke partije Narod i Pravda, za kratko vrijeme se nametnu kao apsolutni lider "četvorke" koju čine starije i uglednije stranke poput SDP-a, i odredio desni kurs ovoj koaliciji od koje se očekivalo zastupanje lijevih ideja. 

U dopisu su, sada već bivši članovi Naše stranke, jasno istakli da su razočarani rukovodstvom partije i smjerom kojim vode Našu stranku jer se nisu učlanili u stranku u kojoj je zabranjeno reći šta misliš, gdje se cijeni koliko si poslušan rukovodstvu, gdje ideologija ne postoji već se prilagođava potrebama rukovodstva, gdje nosilac liste u opštini nije bio prisutan na posljednjih 10 sjednica opštinskog Vijeća, iako su ga glasači birali da zastupa njihove interese na istima, gdje se gleda samo lični interes, a ne interes naroda, gdje se poštuju samo poslušni, a ne oni sa stavom.

Također se u dopisu ističe da Naša stranka nikada ranije nije bila stranka koja namješta poslove svojim članovima i vijećnicima i vijećnicama, već suprotno, ona koja je tu devijaciju u društvu zvanu mito i korupcija propagirala kao glavnu odrednicu protiv koje će se boriti djelovanjem u Vlasti.

Dodaje se da Naša stranka nikada nije bila stranka koja ne zastupa ravnomjerno i žene i muškarce, već je to bila stranka za sve građane.

Članovi koji napuštaju Našu stranku navode da vijećnici koji su trenutno na listi i istaknuti kao osobe koje treba da vode građane u promjene, su oni za koje su se sve vrijeme prethodnih mandata pisale inicijative od strane članova opštinskog odbora koji trenutno ne žele svoje kapacitet trošiti na ljude koji nemaju svoj stav i nemaju kapacitet da ljude odvedu u promjene ili im olakšaju svojim radom u organima Vlasti već tešku ekonomsku, društvenu i sigurnosnu situaciju u gradu.

Zalaganje za mlade, educirane i uspješne ljude u vrhu listi već odavno nije odrednica djelovanje stranke u općini Novi Grad. Svi ovi razlozi, i još mnogo njih koji nisu tema naše ostavke u opštini Novi Grad, se ogledaju u tome da Naša stranka po prvi put od svoga postojanja svoje biračke odbore prepušta u ruke drugoj političkoj stranci.

Na kraju se navodi da njihova ostavka, kao i ostavka ljudi koji su istu već davno podnijeli, je dovela do toga da Naša stranka ne samo da ima problema s odlaskom kvalitetnih i sposobnih ljudi, već i sa formiranjem i okupljanjem članstva u odborima u gradu Sarajevu.

"Nadamo se da će ovo pismo za Našu stranku, koja je već u Novom Gradu izgubila dva vijećnika, biti samo upozorenje da se napokon prestane baviti ljudima koji su tu došli radi ostvarivanja lične koristi, mahalanjima i ljudima koji osim politike u životu nisu ništa drugo stvorili", navodi se u dopisu članova Naše stranke koji su se odlučili za istupanje iz ove stranke.

alt

(SB / Vijesti.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...