MILANOVIĆ "RAFALNO" PO PLENKOVIĆU: "On je 'šmrkavac', najveća žrtva koju je on podnio u životu je..."

U Hrvatskoj se nastavlja svađa predsjednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića.

  • Regija

  • 24. Okt. 2020  24. Okt. 2020

  • 2

Podsjećamo da su jučer obojica održala konferencije za novinare sa snažnim porukama i kritikama upućenim na račun drugog.

Novina u "sukobu" je današnji status koji je Milanović napisao na društvenoj mreži Facebook o Plenkoviću.

"Nažalost, Andrej Plenković nastavlja s besmislicama i sitnim, traljavim podvalama. Ne govori istinu, kao i obično. Osvrnut ću se na dvije takve, svjestan da ova polemika gubi smisao (ako ga je ikada i imala) i u nadi da je ovo moj zadnji zapis ove sitne knjige", piše Milanović.

Spomenuo je svoj "sukob sa Sanaderom", odnosno otpor koji je pružio Sanaderovoj namjeri da ga, kako sam kaže, "škartira".

"Krenimo redom. Svoju megalomansku prirodu A. Plenković ispoljava već u decembru 1999., kada kao 'šmrkavac' na pragu 30. godine života preuzima pretešku dužnost šefa predsjedničke kampanje Mate Granića. Kampanja nije dobro završila iz više razloga: nesretan tajming, žestoka konkurencija, zasićenost naroda HDZ-om i, zadnje, ali ne manje važno, očajan izbor saradnika", piše Milanović.

Spominje "prve slikovne zapise" Plenkovića i Miroslava Škore, kako bratski dijele pozornicu i sanjare o slavi, prenosi Index.hr.

"Granić ispada u prvom krugu, a Plenković, navodno nestranački stručnjak i diplomat, mrtav-hladan dočekuje novu vlast kao da se ništa desilo nije i kao da je 'normalno' da službenici učestvuju u dnevnoj politici na steroidima pa nakon neuspeha 'ladno' nastave karijeru, očekujući promaknuće, mir i službeničku perspektivu. Morao je ostati u ministarstvu, jer nije uspio garažirati u Hrvatskom saboru. Jasna stvar", dodaje on.

Ocjenjuje da je Plenković imao sreće.

"Za ministra je došao benevolentni Tonino Picula, koji ga nije smijenio sa mjesta načelnika odjeljenja, mada je to mogao i za primjer svima drugima čak trebalo to da učini te da na to mjesto postavi nekog drugog, pravog profesionalca, koji nije bio kontaminiran politikom. Meni je, lično, bilo drago što Plenković tada nije bio smijenjen i što smo ostali nekakvi kolege. Nedugo zatim, Picula ga šalje u Bruxelles, na srednje visoku diplomatsku dužnost. Tamo dočekuje sljedeću smjenu vlasti", podsjeća Milanović.

"Plenković se, kako bi on za mene rekao, pokušava 'ukrcati u voz žrtve', a žrtva nije, niti je ikada bio, već samo arogantni balavac grandomanskih stremljenja", ističe Milanović.

Po njegovim riječima, najveća žrtva koju je Plenković u životu podnio je neki lakši faul na nekom usporenom i prigodnom napadu na jedan koš. 

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...