AKO ŽELITE: WhatsApp će uskoro dobiti još jednu zanimljivu uslugu, a na vama je da se odlučite

Poznata aplikacija za čavrljanje dobiva novu zanimljivu značajku: korisnici će uskoro moći kupovati stvari online direktno iz poruka.

  • HiTec

  • 24. Okt. 2020  24. Okt. 2020

  • 1

WhatsApp je upravo predstavio novu karakteristiku koja će korisnicima omogućiti online kupovinu direktno iz razgovora.

Uskoro ćemo, izgleda, u porukama moći vijdeti listu artikala, a moći ćemo i naručiti te obaviti plaćanje bez izlaska iz aplikacije, prenosi MakeUseOf.

WhatsAppov blog objasnio je i kakve će promjene stići prodavačima koji planiraju sarađivati sa platformom, a jedna od njih je trgovina unutar razgovora.

WhatsApp je nakratko spomenuo i shopping unutar razgovora u sklopu svoje objave u blogu, rekavši da će platforma "proširiti načine na koje ljudi mogu vidjeti dostupne proizvode te obaviti kupovinu direktno iz razgovora".

U kratkom priključenom videu vidi se da trgovac može poslati poveznicu na proizvod, dok kupac može pogledati artikl, dodati ga u košaricu i sve platiti unutar WhatsAppa.

Facebook nije objavio službeni datum kada će ova karakteristika postati aktivna.

(SB/Tportal) 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...