OTIŠLA GOJKOVIĆ, DOŠAO UGOJKOVIĆ: Novi predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić odmah počeo da zavodi red

"Ovo će biti dom gde negujemo toleranciju i dostojanstvo parlamenta."

  • Regija

  • 24. Okt. 2020  24. Okt. 2020

  • 0

U Skupštini Srbije održava se nova sjednica, a na dnevnom redu je Prijedlog zakona o ministarstvima kojim je predviđeno da Vlada Srbije dobije još tri nova resora.

Novoizabrani predsjednik srbijanskog parlamenta Ivica Dačić zamolio je zastupnike da uvijek u 10 sati budu tu da bi imali kvorum za rad. "Bitno je da postoji red", poručio je Dačić, prenose agnecije.

Usvojen je predloženi dnevni red u cjelini. Za njega je glasalo 214 zastupnika. "Svi potpredsednici skupštine predsedavaće sednicama parlamenta", poručio je Dačić. "Ovo će biti dom gde negujemo toleranciju i dostojanstvo parlamenta", kazao je on. Prema njegovim riječima, Skupština Srbije danas će raditi vjerovatno i poslije 18 sati kako bi se usvojili svi akti iz dnevnog reda.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...