NEMOJTE ZABORAVITI: Sa subote na nedjelju prestaje ljetno, a počinje zimsko računanje vremena

Pomicanjem sata unatrag u nedjelju 25. oktobra završava ljetno računanje vremena.

  • Vijesti

  • 24. Okt. 2020  

  • 0

  

Sat će se pomaknuti unatrag u nedjelju u 3 sata ujutro, tako da se 3 sata, 00 minuta i 00 sekundi računa kao 2 sata, 00 minuta i 00 sekundi.

Prema odlukama Evropske unije, 2021. godine pomicanje sata trebalo bi se ukinuti. Do tada, sve države članice trebale bi odlučiti hoće li zadržati ljetno ili zimsko računanje vremena.

One zemlje koje žele ostati na ljetnom računanju vremena sat bi posljednji put trebale pomicati 28. marta 2021., a one koje žele ostati na zimskom računanju vremena 31. oktobra 2021. godine.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...