VESNA PEŠIĆ U GLAVU: "U Srbiji ne postoji MANJE ZLO koje bi smijenilo Vučića"

„Da bismo izašli iz autokratskog sistema, drugim riječima – smijenili Vučića, moramo da imamo jednu veliku, jaku, funkcionalnu stranku koja može da preuzme vlast“, rekla je Vesna Pešić odgovarajući na jedno od pitanja građana s Twittera.

  • Regija

  • 25. Okt. 2020  26. Okt. 2020

  • 2

Srbijanska sociologinja Vesna Pešić odgovarala je na pitanja čitalaca na Twitter nalogu portala Sanas. Među najčešćim pitanjima bila su ona o mogućem odlasku Aleksandra Vučića i njegove stranke SNS sa vlasti.

Jedno od pitanja glasilo je, da se sutra održe izbori, koga bi Pešić podržala kao „manje zlo“?

- Smatram da je neko ipak bolji nego sadašnja vlast koja je autokratska. Svakako bih izašla na takve izbore i nekog izabrala. Međutim, momentalno nema ni jedne veće stranke koja bi mogla da reprezentuje to "manje zlo" izjavila je Pešić za Danas.

Prema njenim riječima, ne može da imenuje nikoga, jer takav neko za sada ne postoji.

- Svi imaju dosta niske rejtinge i za sada ne mogu da budu u toj funkciji da izaberemo nekog drugog, koga bi zvali "manje zlo", rekla je Pešić.

„Da bismo izašli iz autokratskog sistema, drugim riječima – smijenili Vučića, moramo da imamo jednu veliku, jaku, funkcionalnu stranku koja može da preuzme vlast“ – rekla je Vesna Pešić odgovarajući na jedno od pitanja građana sa Twittera.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...