PROCURIO SNIMAK: Dodik okupio ugledne Bošnjake iz Prijedora pa im za glasove OBEĆAO... (VIDEO)

Obećao da će inicijativa o formiranju nove općine biti upućena u roku od 30 dana, uz preduslov dobrog izbornog rezultata.

  • Vijesti

  • 25. Okt. 2020  26. Okt. 2020

  • 6

Milorad Dodik okupio je veći broj privrednika Bošnjaka sa područja Omarske kojima je obećao formiranje posebne opštine, piše portal Politički.ba, koji je objavio i video s ovog sastanka.

 

Milorad Dodik okupio je veći broj privrednika s područja Omarske. 

Kako im je rekao, formirat će se općina Omarska, ali da je preduslov i njihova mobilizacija na predstojećim lokalnim izborima. 

Sastanak je snimao jedan od učesnika. 

"Neću da mislite da je ovo neka izborna trgovina", rekao je Dodik. 

Potom je upitao da li u sali ima žena. 

Kada su mu odgovorili, "oslobodio" je donekle riječnik.

Tokom sastanka, u jednom momentu, upozorio je i da je "veoma bitno ko je vlast u Prijedoru".

Najavio je i da će Vlada RS-a u roku od 30 dana započeti proceduru formiranja nove općine. 

Dodikov potez da se formira općina Omarska usmjeren je prema daljem slabljenu Demokratskog narodnog saveza, ali i cijepanju Bošnjaka - povratnika u Prijedor. 

Ukoliko bi se formirala nova općina, oni bi bili dodatno podijeljeni administrativnim granicama i dodatno bi slabio njihov utjecaj na lokalne organe vlasti, piše Politicki.ba.

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...