NETAČNA INFORMACIJA - FRANCUSKA JE U ŠOKU: Nakon Macronovih uvreda na račun islama, jedan od najboljih nogometaša napustio reprezentaciju…

Veznjak Manchester Uniteda nosi je dres "Trikolora" od 2013. godine, a bio je član tima koji je 2018. godine u Rusiji postao prvak svijeta.

  • Sport

  • 26. Okt. 2020  02. Nov. 2020

  • 1

Osvanula je lažna vijest da je Paul Pogba (27) odlučio je da više ne nosi dres reprezentacije Francuske, prenose svjetski mediji.

Paul Pogba nije donio ovakvu odluku nakon riječi francuskog predsjednika Emmanuela Macrona u vjerovjesniku Muhammedu, izgovorenih u petak.

"Jedinstvo i čvrstina jedini su odgovori na monstruoznost islamističkog terorizma", jedna je od izjava Macrona, koji je za islam kazao da se nalazi u velikoj krizi.

Te su riječi, navodno, uvrijedile Pogbu i muslimane u Francuskoj, gdje je islam druga najbrojnija religija nakon kršćanstva, što se pokazalo kao lažna vijest.

Veznjak Manchester Uniteda nosi je dres "Trikolora" od 2013. godine, a bio je član tima koji je 2018. u Rusiji postao prvak svijeta.

Pogba je poznat kao religiozan tip i često javno ispoljava svoja vjerska uvjerenja. Je li zaista odustao od reprezentacije, pokazat će već novembarske utakmice.

NAPOMENA:

Gore navedeni tekst je demantovan, jer su navedene netačne informacije u njemu da Paul Pogba, igrač nogometne reprezentacije Francuske, napušta nacionalni tim zbog komentara predsjednika te zemlje o “islamskom” terorizmu

Tačna informacija je da je britanski tabloid The Sun objavio ovu vijest koju je Paul Pogba lično demantovao te se kao takva smatra LAŽNOM.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...