ODGOĐENA SJEDNICA U SLUČAJU "DŽENAN MEMIĆ": Vrhovni sud FBiH objavio razloge...

Nova sjednica zakazana je za utorak, 24. novembra 2020. godine, u 11 sati.

  • Hronika

  • 26. Okt. 2020  26. Okt. 2020

  • 0

Sjednica Apelacionog vijeća Vrhovnog suda FBiH u krivičnom predmetu protiv optuženog Ljube Seferovića i drugih, koja je bila zakazana za sutra, 27. oktobra 2020. godine, odgođena je zbog bolesti predsjednika Sudskog vijeća Krivičnog odjeljenja Vrhovnog suda FBiH, sudije Slavka Marića, saopćeno je iz Vrhovnog suda FBiH.

Nova sjednica zakazana je za utorak, 24. novembra 2020. godine, u 11 sati.

Ljubu Seferovića optužnica Tužilaštva KS tereti da je 8. februara 2016. oko 22.30 sati upravljao kombijem VW T4 ulicom Velika aleja, iz pravca Ilidže u pravcu Vrela Bosne. Tužilaštvo mu na teret stavlja da je, dolaskom vozila naspram broja 4 i nailaskom na pješake Alisu Mutap i Dženana Memića, skrenuo pogled s kolovoza na muzički uređaj u vozilu da bi promijenio muziku i udario u pješake. Mladić je nekoliko dana kasnije podlegao povredama u bolnici.

Vrhovni sud FBiH već je jednom ukinuo oslobađajuću presudu Seferovićima uvaživši djelimično žalbu Tužilaštva KS te naložio da se obavi novo saobraćajno vještačenje. Za to je bio angažiran tim vještaka Centra za vještačenje Zenit iz Banje Luke, koji su utvrdili da nema dovoljno dokaza da se dogodio kontakt vozila i pješaka na način kako je to opisano u optužnici, pa su Seferovići u januaru ove godine ponovo oslobođeni optužbi, javlja Hayat.

 alt

Porodica nastradalog mladića od prvog dana pokušava dokazati da je Dženan Memić ubijen.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...