SVE JE JASNO, OVO SU NEKI OD DOKAZA: Vučić precrtao Rusiju i prigrlio Ameriku, a od proruskog biračkog tijela kao zmija noge krije ovu informaciju

Naravno da će on pokušati da tu činjenicu pokrije izrazima ljubavi prema Rusiji, posjetama Lavrova, otvaranjem kancelarije ruskog ministarstva odbrane u Beogradu ne bi li sakrio tu informaciju od svog proruskog biračkog tijela.

  • Regija

  • 26. Okt. 2020  26. Okt. 2020

  • 2

Aleksandar Vučić je brutalno precrtao Putina i okrenuo se ka Trumpu. Naravno da će on pokušati da tu činjenicu pokrije izrazima ljubavi prema Rusiji, posjetama Lavrova, otvaranjem kancelarije ruskog ministarstva odbrane u Beogradu ne bi li sakrio tu informaciju od svog proruskog biračkog tijela. Ali, o njima i ne mora previše da se brine. Dio je tu iz čistog interesa, a dio opijen televizijama koje Vučić uređuje, ne vjeruje ni u šta što se ne objavi na Pinku.

A stvari su više nego jasne. SPS je pregažen, ostao je na dva ministra. Energetika, Rusima najvažnija, data je Zorani Mihajlović, za koju se zna da je bliska Amerikancima. Sve to u sklopu planova o diversifijaciji energetskog snabdijevanja Srbije koju je Vučić potpisao u Washingtonu. Jasno je da će Gazivodama upravljati Amerika, kao i da će u luci Drač da se gradi terminal za pretakanje tečnog gasa koji će stizati iz Amerike, piše Direktno.rs.

Nenad Popović je izbačen iz Vlade. A nije morao, jer nije koštao ništa, kao što nije ni vrijedno ništa osim simbolično.

Umjesto antizapadnog ministra odbrane Aleksandra Vulina, dobit ćemo još jednog funkcionera SNS-a bliskog Americi - Nebojšu Stefanovića.

Podijela ministarstava jasno je pokazala Vučićev stav koji će svakodnevnim PR kampanjama pokušati da sakrije od svojih birača. Da li će u tome uspjeti, ne zavisi od njega nego od Rusije. Jer, za razliku od Mila Đukanovića, koji je s Rusima pravio isključivo biznis dilove, Vučić je saradnu s Rusijom digao na nivo najvažnijeg nacionalnog interesa. Zato mu i pozicija nije ista kao Đukanovićeva.

I zato će biti interesantno vidjeti odgovor Rusije. Mnogo puta do sada Rusija je prešutjela šamare iz Beograda kako se ne bi vidjela realna nemoć u utjecanju na politička dešavanja u Srbiji. Opredjeljivala se da čuva sliku koja postoji u evropskoj i svjetskoj javnosti, da ima veliki utjecaj na svaku vlast u Beogradu, odnosno da uvijek u džepu ima neku zlatnu akciju, iako to, realno, nije istina.

Ili će, pak, ovog puta odreagovati tako da odricanje Vučića od Putina, prije svega, postane vidljivo svim glasačima SNS-a, ali i SPS-a, koji je na putu da potpuno nestane.

Mjeseci pred nama će dati odgovore na ova pitanja.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...