POGBA ŽESTOKO REAGOVAO NA POVEZIVANJE ISLAMA S NASTUPANJEM ZA REPREZENTACIJU; ZAPRIJETIO JE TUŽBOM: "Zgrožen sam, ljut, šokiran i frustriran što su određeni 'mediji' iskoristili mene da..."

Francuski reprezentativac i fudbaler Manchester Uniteda Paul Pogbao demantovao je pisanje engleskih medija kako se povlači iz reprezentacije zbog komentara predsjednika Francuske Emmanuela Macrona o islamu.

  • Sport

  • 26. Okt. 2020  26. Okt. 2020

  • 0

Pogba je na svom Instagram profilu demantovao pisanja medija u Engleskoj.

"'Sun' je to uradio ponovo. Apsolutno, 100 posto neosnovane vijesti o meni se šire i iznose se stvari koje nikada nisam rekao ni pomislio. Zgrožen sam, ljut, šokiran i frustriran što su određeni 'mediji' iskoristili mene da prave lažne vijesti o osjetljivom pitanju u Francuskoj u ovom trenutku i u sve su uvukli i reprezentaciju Francuske i moju religiju", napisao je Pogba i dodao:

"Protiv sam bilo kakve vrste terorizma i nasilja. Nažalost, neki novinari se ne ponašaju odgovorno kada pišu vijesti i zloupotrebljavaju slobodu medija. Ne provjeravaju da li je to o čemu pišu istinito, stvaraju lanac tračeva i uopće ih nije briga da li to utječe na ljudske živote i moj život."

     Pogledajte ovu objavu na Instagramu.         

So The Sun did it again... absolutely 100% unfounded news about me are going around, stating things I have never said or thought. I am appalled, angry, shocked and frustrated some “media” sources use me to make total fake headlines in the sensible subject of French current events and adding my religion and the French National Team to the pot. I am against any and all forms of terror and violence. My religion is one of peace and love and must be respected. Unfortunately, some press people don’t act responsibly when writing the news, abusing their press freedom, not verifying if what they write/reproduce is true, creating a gossip chain without caring it affects people’s lives and my life. I am taking legal action against the publishers and spreaders of these 100% Fake News. In a quick shout out to The Sun, who normally could not care less: some of you guys probably went to school and will remember how your teacher said to always check your sources, don’t write without making sure. But hey, seems you did it again and on a very serious topic this time, shame on you! #fakenews #AllezLesBleus @equipedefrance

Objavu dijeli Paul Labile Pogba (@paulpogba) Lis 26, 2020 u 5:20 PDT

Istaknuo je Pogba kako će preduzeti pravne akcije protiv medija koji su objavili lažnu vijest o njegovom povlačenju iz reprezentacije.

"Opet ste to uradili, ali ovaj put je u pitanju jako ozbiljna tema i sram vas bilo", poručio je Pogba.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...