MAROKANCI PRIŠLI DJEVOJKAMA NA VILSONOVOM ŠETALIŠTU, ZAPRIJETILI IM NOŽEM DA ŠUTE I OPLJAČKALI IH: Jednu su posjekli po vratu, drugu brutalno gurnuli

Prišli su im sa maskama preko lica kako ih ne bi prepoznale te im se obratili sa "ššššš“, gestikulirajući da šute...

  • Hronika

  • 27. Okt. 2020  27. Okt. 2020

  • 1

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv državljana Maroka Abdelganija Sakija (1995) i Mohammeda Rafikija (1996) zbog krivičnog djela razbojništvo. 

Njih dvojca se terete da su 31. jula oko sat i po poslije ponoći na Vilsonovom šetalištu, po prethodnom dogovoru, prišli A. K. i A. K. koje su sjedile na klupi u blizini mosta Ars Aevi. Najprije su im se obratili sa "ššššš“, gestikulirajući da šute, nakon čega je Abdelgani Saki, noseći masku preko lica kako ga ne bi mogle prepoznati, prišao A. K. iza leđa te joj prislonio oštricu noža na vrat kako bi mu ona, u strahu za vlastiti život, predala svoju torbu. Tom prilikom ju je, kako se navodi u optužnici, zarezao po vratu i nanio joj lake tjelesne povrede u vidu sječne rane u predjelu vrata sa desne strane. Istovremeno je Mohamed Rafik, noseći masku preko lica kako ga ne bi mogle prepoznati, prišao A. K. koja je sjedila na klupi te je rukama snažno odgurnuo, usljed čega je ona pala na tlo i zadobila lake povrede u vidu oguljotine kože lijevog lakta. Tada je Mohamed Rafik sa klupe uzeo i prisvojio crnu torbu A. K. u kojoj se nalazio novčanik s njenim ličnim dokumentima i manjom količinom novca - kovanica, ključevima od vozila Citroen, ključevima od njenog i stana A. K., a nakon čega su se obojica udaljila sa mjesta događaja trčeći. A. K. i A. K. su tom prilikom, kako se navodi, oštećene za neutvrđen iznos novca, piše "Oslobođenje".

Obojica optuženih su, kako je potvrđeno iz Tužilaštva KS, u pritvoru, a od Suda je zatraženo da im se ta mjera produži.

Abdelgani Saki je bez škole i zanimanja, bez stalne adrese, a njegov identitet je provjeren uvidom u potvrdu o iskazanoj namjeri podnošenja zahtjeva za azil od 9. decembra 2019. godine.

Mohamed Rafik (prema potvrdi o iskazanoj namjeri podnošenja zahtjeva za azil navedeno prezime Benarabia), također je bez škole i zanimanja, bez stalne adrese, a identitet je provjeren uvidom u potvrdu o iskazanoj namjeri podnošenja zahtjeva za azil od 10. jula 2020. godine.

Ni jedan od njih nije evidentiran u KOE MUP-a KS. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...