NEŠIĆEV KADAR: Bivša ministrica u Vladi RS-a Lejla Rešić novi je portparol...

Bivša ministrica za lokalnu upravu i samoupravu Republike Srpske Lejla Rešić iz Demokratskog narodnog saveza (DNS) novi je portparol Agencije za bankarstvo Republike Srpske.

  • Mini market

  • 29. Okt. 2020  29. Okt. 2020

  • 0

Rešićeva je izabrana na tu poziciju nakon što je proveden konkurs za prijem u radni odnos službenika za odnose s javnošću, koji je raspisala Agencija za bankarstvo.

Lejla Rešić obavljala je funkciju ministra za lokalnu upravu i samoupravu u Vladi Republike Srpske od 2010. do juna ove godine. Rešićeva je 2006. diplomirala na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, Odsjek žurnalistika.

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) zahtijevao je od koalicionih partnera na republičkom nivou da u ovoj izbornoj godini ne prave koalicije s opozicijom na lokalnom nivou, prenosi banjalučki portal "Capital".

Demokratski narodni savez to nije ispoštovao i koalirao je s opozicijom u Prijedoru, što je bio razlog da u junu Rešićeva bude razriješena sa ministarske pozicije.

Zakonom je definisano da je Agencija za bankarstvo samostalno i nezavisno pravno lice, a nadzor nad njom vrši Narodna skupština RS-a, kojoj je odgovorna za svoj rad.

Agencijom upravlja i rukovodi Upravni odbor, direktor i zamjenik direktora, koje, na prijedlog Vlade, imenuje Narodna skupština.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...