DRAGAN ČOVIĆ OPET BUDAN SANJA: “Vjerujem da ćemo imati više načelnika i općinskih vijećnika nego prije četiri godine, bez obzira na ovo što radi CIK"

Čović je kazao da će se nakon kampanje za lokalne izbore posvetiti isključivo Izbornom zakonu. "Dok to ne promijenimo, bit će samo operativne aktivnosti", kazao je Čović.

  • Politika

  • 29. Okt. 2020  29. Okt. 2020

  • 2

Nakon sjednica Predsjedništva HDZ-a i HNS-a u Mostaru, medijima se obratio i njihov predsjednik Dragan Čović. On je govorio o predizbornoj kampanji, koja je u toku, ali i o drugim političkim aktuelnostima. Čović je kazao da će se nakon kampanje za lokalne izbore posvetiti isključivo Izbornom zakonu. "Dok to ne promijenimo, bit će samo operativne aktivnosti", kazao je.

Govorio je o sastancima s drugim strankama, kako će se oni dešavati i u vrijeme kampanje, ali da za promjene izbornog zakonodavstva treba šira podrška političkih subjekata.

"Svakodnevno svjedočimo da nam ne funkcioniše izvršna i zakonodavna vlast, pravosuđe, da ovo nije zemlja u kojoj bi željeli živjeti. Ništa se neće moći desiti dok ne sjednu svi politički predstavnici i ne dogovore ključne stvari, kao i provedbu onih 14 tačaka iz zahtjeva EU te zemlja dobije kandidatski status", izjavio je Čović.

Kazao je kako HDZ očekuje da će dobiti sve načelnike gdje su Hrvati većina, "bez obzira na ovo što radi CIK, što izlazi iz zakonodavstva...".

"Znali smo da će to raditi, kako je izabran i ko je izabran. Bez obzira na to, vjerujem da ćemo imati više načelnika i općinskih vijećnika nego prije četiri godine", izjavio je.

Problem je Covid i ko može biti zaražen, dodao je, ali uvjeti su svima isti, piše Klix.

"Želim dobre i korektne kampanje, a neka rezultat bude po urađenom u posljednje četiri godine", zaključio je Dragan Čović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...