ZOVITE GA ELVA, A NE DINO: Iako nije kandidat za načelnika ili općinsko vijeće, Konaković građane "pozdravlja" sa plakata; Ali, promijenili su mu ime... (FOTO)

Stranka Narod i pravda u kampanju za lokalne izbore 2020. ušla je sa sloganom "Iz temelja".

  • Politika

  • 29. Okt. 2020  29. Okt. 2020

  • 2

Tako su Elmedin Konaković i ekipa iz NiP-a najavili da će promijeniti sve iz temelja ako dođu na vlast.

Međutim, promjene su počele od predsjednika stranke Konakovića.

Bivši SDA-ovac, koji je godinama, zahvaljujući članstvu u toj stranci, napredovao u karijeri i politici,  poželio je početkom 2018. da bude lider i da ima vlastitu stranku pa ju je i osnovao. Ovo su prvi lokalni izbori na koje izlazi s NiP-om.

Sa plakata NiP-a na sarajevskim ulicama građane "pozdravlja" i Konaković, iako nije kandidat za načelnika ili općinsko vijeće. Njegov lik je od autoriteta i kredibiliteta, vjeruju u NiP-u, pa bi i sa plakata, valjda, trebao uvjeriti građane da je NiP najbolja opcija koju mogu zaokružiti na listićima.

Ali, građani će nesporno imati dilemu. Zar se predsjednik NiP-a, bar do jučer, nije zvao Elmedin Konaković? Kako je preko noći postao Elvedin? Jasno je da mijenja politiku i stavove u zavisnosti od trenutnih ličnih i stranačkih potreba, ali da baš i ime mijenja "iz temelja", to je već isuviše radikalno, čak i za NiP.

Ili, da budemo posve realni i konkretni: kako neko ko je toliko temeljit, može dozvoliti da mu promakne takva greška na plakatima i da ogroman novac za političku promociju baci uzalud?

 SUVIŠE RADIKALNO I ZA NJIH: NAROD I PRAVDA JE 'IZ TEMELJA' ČAK I KONAKOVIĆU  PROMIJENILA IME | Hayat.ba

(Faktor)  

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...