MLADI POLITIČAR SE BORI ZA ŽIVOT: Nikola je prije 17 dana bio zdrav, SAD JE NA RESPIRATORU, intubiran je i uspavan; Hitno mu je potrebna krv

Prije samo 17 dana Nikola Vukčević (32), mladi pravnik i političar iz Banje Luke i otac osmomjesečne bebe, bio je zdrav i posvećen predizbornoj kampanji.

  • Hronika

  • 29. Okt. 2020  29. Okt. 2020

  • 0

- Prve simptome koji su ukazivali na koronavirus, primijetio je 11. oktobra. Bio je maksimalno disciplinovan, odmah je otišao u samoizolaciju, javio se ljekarima, ali stanje mu se iz dana u dan pogoršavalo – kaže njegov prijatelj Davor Strika.

Nikola je sada na respiratoru, intubiran je i uspavan. Krvna slika mu je jako loša i ljekari Klinike za intenzivnu medicinu UKC-a RS-a se doslovno bore za njegov život.

U toj borbi su potrebne i redovne transfuzije krvi pa je poslan apel svima koji imaju, inače rijetku krvnu grupu A negativnu da pomognu Nikoli.

– Odziv davalaca je veliki, iz svih krajeva Republike Srpske se javljaju ljudi, šalju poruke podrške, daruju krv – kaže Strika.

Nikola Vukčević nedavno je izabran za sekretara Gradskog odbora Socijalističke partije u Banjoj Luci. Kandidat je za odbornika u Skupštini grada Banja Luka.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...