TUŽNA VIJEST IZ ISTANBULA: Preminuo bivši premijer Turske

Čelnik istanbulske bolnice Florence Nightingale Ozgur Samilgil potvrdio je vijest o smrti Yilmaza, koji je bolovao od karcinoma pluća, a u maju je podvrgnut i operativnom zahvatu na mozgu.

  • Svijet

  • 30. Okt. 2020  30. Okt. 2020

  • 0

Bivši premijer Republike Turske Ahmet Mesut Yilmaz preminuo je u 73. godini, javlja Anadolu Agency (AA).

Čelnik istanbulske bolnice Florence Nightingale Ozgur Samilgil potvrdio je vijest o smrti Yilmaza, koji je bolovao od karcinoma pluća, a u maju je podvrgnut i operativnom zahvatu na mozgu. Yilmaz je 1983. godine bio jedan od osnivača, a kasnije i lider turske Anavatan partije. Tokom devedesetih godina je u tri navrata biran za premijera Turske i na toj funkciji je proveo ukupno dvije godine.

U pet mandata je Yilmaz bio biran u turski parlament, a obavljao je i funkcije šefa turske diplomatije i ministra kulture i turizma.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...