HOĆE LI DODIKU IKADA BITI JASNO: Reakcija Ambasade SAD-a na izjave o "razdruživanju BiH"

"Status Bosne i Hercegovine kao države nije stvar mišljenja, već činjenica koja je ustanovljena međunarodnim pravom."

  • Politika

  • 30. Okt. 2020  30. Okt. 2020

  • 10

Iz Ambasade SAD-a u BiH danas su dali komentar o nedavnim izjavama člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o "razdruživanju" u BiH.

"Teritorijalni integritet i suverenitet BiH zagarantovani su Dejtonskim mirovnim sporazumom. Ni Dejtonski sporazum ni Ustav BiH ne daju mogućnost da se ijedan entitet otcijepi. Svaka radnja preduzeta s ciljem razgradnje BiH, predstavljala bi kršenje Dejtonskog sporazuma", navode iz Ambasade SAD-a u odgovoru za N1 i dodaju:

"Postojanje bilo kojeg od dva entiteta u potpunosti je ovisno o postojanju BiH. Status Bosne i Hercegovine kao države nije stvar mišljenja, već činjenica koja je ustanovljena međunarodnim pravom."

(N1)

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...