UŽASNI PRIZORI: Objavljeni snimci iz zraka epicentra zemljotresa u Turskoj (VIDEO)

Prema posljednjim informacijama, najmanje 25 osoba je poginulo, a 804 su povrijeđene nakon što je u petak zemljotres jačine 6,6 stepeni pogodio turski Izmir.

  • Svijet

  • 31. Okt. 2020  31. Okt. 2020

  • 0

Područje distrikta Seferihisar u zapadnom turskom gradu Izmiru, epicentru zemljotresa jakog 6,6 stepeni po Richteru, snimljeno je iz zraka.

Nakon zemljotresa, došlo je do izlijevanja vode, što je napravilo dodatne probleme. U Seferihisaru, epicentru zemljotresa koji se dogodio jučer, građani su, uz pomoć gradskih ekipa na terenu, izbacivali vodu iz kuća i poslovnih objekata.

Neka vozila su završila u moru, a ima i brodica koje su ostale zaglavljene. Deniz Tufan (68) izjavila je da je u to vrijeme bila na moru i da nije shvatala šta se dešava. Kako je kazala, voda je nosila sve pred sobom. Još jedna 80-godišnja žena izjavila je da je sjedila s djecom kada se dogodila katastrofa, piše Anadolija.

- Vidjela sam da je voda išla na nas. Nismo mogli pobjeći. Voda je dopirala iz svake ulice. Do jutra smo bili vani - poručila je ova žena.

Prema posljednjim informacijama, najmanje 25 osoba je poginulo, a 804 su povrijeđene nakon što je u petak zemljotres jačine 6,6 stepeni pogodio turski Izmir.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...