DRAGAN ČOVIĆ SVE JAČE RIGA VATRU: "Nezakoniti CIK se stavio u službu bošnjačkih stranaka"

"Bošnjačke političke stranke su očito složne oko proizvodnje novih komšića i majorizacije Hrvata i na nižim razinama, što čak i javno najavljuju", smatra Čović.

  • Politika

  • 01. Nov. 2020  01. Nov. 2020

  • 4

Gradski odbor HDZ-a Mostar saopštio je danas da se aktuealna, i kako tvrde, nezakonita Centralna izborna komsija BiH (CIK BiH) bez zadrške stavila u službu bošnjačkih političkih stranaka i bošnjačke politike majorizacije i dekonstituisanja hrvatskoga naroda na svim nivoima vlasti u Federaciji BiH.

"Aktualno nezakonito Središnje izborno povjerenstvo BiH (SIP BiH), upitnih procedura i metodologije djelovanja na čelu sa štićenikom Željka Komšića imenjakom Željkom Bakalarom uoči iznimno važnih Lokalnih izbora za građanke i građane Grada Mostara 20. prosinca 2020. bez zadrške se stavilo u službu bošnjačkih političkih stranaka i bošnjačke politike majorizacije i dekonstituiranja hrvatskoga naroda na svim razinama vlasti u Federaciji BiH", naveli su iz HDZ-a BiH u Mostaru.

U saopštenju navode da je to sve već mjesecima orkestrirano i dogovoreno, i dodaju da je jedan od moćnih alata bilo Ministarstvo inostranih poslova BiH i tzv. "nelegalna i nelegitimna radna skupina za pomoć iseljeništvu u čijem sastavu su bili samo pripadnici bošnjačkoga naroda kao i Komšićeva mreža diplomatsko konzularnih predstavništava."

"Bošnjačke političke stranke su očito složne oko proizvodnje novih Komšića i majorizacije Hrvata i na nižim razinama što čak i javno najavljuju. Nažalost neodgovorna politika pojedinaca i iz reda hrvatskih stranaka pomaže im u ostvarenju toga cilja. Je li to rade svjesno ili ne vjerojatno nećemo nikada doznati, ali neke stvari upućuju na to da su se opet pronašli neki Hrvati koji zbog privatnog interesa dovode u pitanje nacionalni interes hrvatskog naroda u Mostaru, a samim tim i u Bosni i Hercegovini", navodi se u saopštenju.

U HDZ-u su sigurni da će Hrvati u Mostaru 20. decembra pokazati kakav grad žele.

Saopštenje HDZ-a BiH uslijedilo je nakon što je CIK BiH objavio broj birača upisanih u izvod iz središnjeg biračkog popisa za glasanje izvan BiH za lokalne izbore 2020. Za Grad Mostar će na izvodu biti 3.974 birača, a odbijen je upis za 441 birača.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...