ŠTA SE IZA BRDA VALJA: U Bratuncu i policija uvučena u izborne trzavice između Dodikovog SNSD-a i njihovih najvjernijih partnera, Stevandićevog US-a

U Bratuncu je i policija "privatno" uvučena u izborne trzavice između SNSD-a Milorada Dodika i njihovih najvjernijih partnera u vladajućoj koaliciji u Republici Srpskoj - Ujedinjene Srpske Nenada Stevandića.

  • Mini market

  • 02. Nov. 2020  02. Nov. 2020

  • 2

Predsjednik Opštinskog odbora Ujedinjene Srpske u Bratuncu Miladin Radović tvrdi da ga je juče ujutro pri izlasku iz porodičnog doma dočekala policijska patrola s nepoznata dva policijska službenika, za koje, kako navodi, smatra da su poslati nekim "privatnim putem", odnosno privatnim poznanstvima.

Radović, koji je i direktor "Pošta RS-a", navodi da ga je jedan od policajaca obavijestio da po prijavi treba da krenem s njima i da odradi test na narkotike i alkohol.

On je dalje naveo na društvenim mrežama da su mu saopštili da je načelnik Bratunca Nedeljko Mlađenović, kandidat SNSD-a za tu funkciju, došao sa porodicom i prijavio ga Policijskoj upravi Zvornik zbog navodnih prijetnji i provociranja njegovog sina. 

Na insistiranje da mu dostave zapisnik na osnovu koga su oni to odradili i nalog, rečeno mu je da su usmenim putem poslati da od njega uzmu izjavu.

"Time stičem utisak da su službena lica, kao što rekoh, poslata "privatnim putem". Na moju inicijativu i insistiranje, dobio sam zapisnik. Stiče se utisak da je cilj ove akcije bio isprovocirati moju reakciju kako bih odbio saradnju sa inspektorima te da se tada medijski krene u moj linč. Priređivati ovakve neprijatnosti meni i mojoj porodici je više nego podlo i bespotrebno. Dovoljno je bilo uputiti poziv za moje saslušanje u prostorije Policijske stanice Bratunac, na šta bih se ja uredno odazvao. Tretirati me kao kriminalca, pred porodicom i maloljetnom djecom, je više nego bezobzirno i bespotrebno", napisao je Radović na društvenim mrežama.

On tvrdi da je cilj ove akcije, između ostalog, bila diskreditacija i nanošenje štete ugledu funkcije generalnog direktora "Pošta Srpske" koju obavlja, ali i predsjednika OO Ujedinjena Srpska.

"Nakon svih ovih maltretiranja, odlazim u Policijsku stanicu Bratunca kako bih dobio informaciju šta se zapravo dešava. Policijski službenici nisu imali nikakve informacije o tome, na šta bi demantovao načelnikovu izjavu u kojoj je iznio niz neistina za novinsku agenciju Srna, a jedna od njih je da je proveo nekoliko sati u Policijskoj stanici Bratunac", navodi Radović i dodaje da su njegovi testovi na narkotike i alkohol negativni, piše BNTV.

On time odbacuje tvrdnje da je alkoholičar i narkoman, kako ga je optužio načelnik opštine Mlađenović.

"Ovo je samo još jedan od prljavih pokušaja onih koji su u koaliciji s Bošnjacima iz Sarajeva, a čine koaliciju u Bratuncu, koji su pokušali preko CIК-a da oduzmu pravo učešća mojoj stranci na izborima. Кako sam više puta odbio pozive Nedeljka Mlađenovića (SNSD) da s njim gradim koaliciju te svoje povjerenje dao javno Srđanu Rankiću, nezavisnom kandidatu za načelnika opštine, tada sam postao narkoman, nasilnik i alkoholičar u očima odlazećeg načelnika. Ovo nije prvi put da vrši pritisak i podnosi lažne i neosnovane prijave protiv predstavnika partija koje su se okupile oko Srđana Rankića", tvrdi, između ostalog, Radović.

Aktuelni načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović, koji je kandidat SNSD-a za tu funkciju, potvrdio je ranije za Srnu da su on i njegova porodica bili izloženi verbalnom napadu, uznemiravanju i prijetnjama te da je riječ o istoj grupi koja je prethodno provocirala njegovog sina.

Mlađenović je rekao da su inicijatori i organizatori prijetnji njegovi politički protukandidati.

“Riječ je o grupi od petnaestak mladića koji od početka ove godine vrše pritisak, dolaze mi kući i u kancelariju i prijete po instrukcijama nezavisnog kandidata za načelnika bratunačke opštine na predstojećim izborima Srđana Rankića”, rekao je Mlađenović za Srnu.

On je naveo da je prepoznao da je jednu grupu predvodio aktuelni direktor “Pošta Srpske” Miladin Radović iz Ujedinjene Srpske.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...