GLEDALI SMRTI U OČI: Beograđanka i Zagrepčanka izbjegle smrt u Beču: „Išao je prema nama…“

Bezbrižna večer u kafiću "Tesla" na Mariahilferstraßeu pretvorila se u pravu dramu za jednu Beogađanku i njenu drugaricu, studenticu iz Zagreba, prenosi 24sata.hr.

  • Vijesti

  • 03. Nov. 2020  03. Nov. 2020

  • 0

Bila je to posljednja večer prije "zatvaranja" u Austriji, koja se u glavnom gradu Beču pretvorila u pravi pakao. Službene informacije zasad govore o nekoliko osumnjičenih koji su po centru izveli niz oružanih napada i ubili pritom najmanje dvije osobe. Jednog od njih ubila je policija.

Nakon pucnjave na Schwedenplatzu, haos se preselio nešto zapadnije, u jednu od najpoznatijih ulica sa prodavnicama i kafićima Mariahilferstraße. Čitateljka, 21-godišnja studentica iz Zagreba koja je htjela da ostane anonimna, sjedila je sa prijateljicom iz Beograda na piću.

Bilo je 21.45 sati, gotovo dva sata nakon prvih dojava o pucnjavi u strogom centru Beča.

"Zatekla sam se u kafiću 'Tesla' i u tom trenutku napadači su krenuli u našem smjeru, prema Westbannhofu. Osoblje kafića s vlasnikom sklonilo nas je u zadnji dio lokala, daleko od staklenih prozora. Zaključali su vrata i ugasili svjetla", kaže mlada Zagrepčanka, koja još dolazi sebi od tih stravičnih trenutaka.

"Mogu ih samo pohvaliti. Nastala je panika, ali oni su dali sve od sebe kako bi nas smirili dok su pristizale vijesti kako se kreću ulicom i kako su jednog čovjeka upucali, a drugog oteli. Ni sama više ne znam šta je istina, muka mi je", dodala je ona.

Bijeg iz opasne zone potražile su kod prijatelja.

"Pola sata kasnije, izašle smo na zadnji ulaz, prijatelj nas je dočekao i otišle smo van grada, jer nam nije sigurno da se vratimo u centar, gdje inače živimo. Dok smo odlazile, puno je ljudi ostalo u tom kafiću", zaključila je sagovornica portala 24sata.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...