NJEMAČKI "BILD" OBJAVIO PRVU FOTOGRAFIJU NAPADAČA IZ BEČA: Riječ je o simpatizeru ISIL-a, na Instagramu je objavio…

Prije nego što je došlo do terorističkog napada u Beču u kojem je ubijeno troje ljudi, na Instagramu se pojavila slika džihadiste s vrlo sličnim oružjem kakvo je imao i bečki terorista.

  • Hronika

  • 03. Nov. 2020  03. Nov. 2020

  • 0

Austrijska policija još provjerava identitet ubijenog teroriste, a "Bild" javlja kako istražitelji sumnjaju da se radi osobi čija je slika objavljena na Instagramu. Prema pisanju "Bilda", on je jučer dvojici prijatelja poslao snimke napada na "Charlie Hebdo" iz 2015. godine, kada je ubijeno 12 ljudi.

Također, stavio je na Instagram nekoliko slika na kojima se zaklinje na vjernost vođi terorističke milicije Islamske države, na nekima pozira sa puškom i mačetom, a ima i slika s hrpom municije. Na slikama se vidi i da je napisao arapsku riječ Baqiyah, koja je dio fraze - "Islamska država ostaje i širi se".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...