DODIKOV LOBISTA KESIĆ U PANICI: Iako ankete pokazuju da Biden vodi, on tvrdi da su izbori neizvjesni i da se mora...

Obrad Kesić, lobista politike Milorada Dodika u Sjedinjenim Američkim Državama, kaže da su prvi nepotpuni rezultati američkih izbora neizvjesni i da se mora čekati da budu prebrojani glasovi da bi se vidjelo da li je pobijedio Donald Trump ili Josef Biden.

  • Mini market

  • 03. Nov. 2020  04. Nov. 2020

  • 1

Prema njegovim riječima, izborna trka je neizvjesna i da se mora čekati da budu prebrojani svi glasovi.

- Ja sam glasao u državi Virginia i bilo je prazno. Sve sam završio ispod pet minuta. Toliko mi je trebalo da glasam. Ali to je zato što ja živim u opštini gdje su većinom glasači demokrate i oni su već glasali – rekao je Kesić za srbijansku TV Prva.

On je naveo da su biračka mjesta u mnogim gradovima u velikoj mjeri prazna, jer su ljudi ranije glasali.

- Ovdje govore da su glasači koji su već glasali u velikoj mjeri podržali Bidena i da je on imao prednost među tim glasači koji su glasali poštom ili koji su iskoristili svoje pravo da glasaju ranije na raznim izbornim mjestima – objašnjava on.

Inače, prema podacima portala "Američki izborni projekat", zbog mjera protiv pandemije COVID-19, na izborima je poštom i na biralištima unaprijed već glasalo više od 100 miliona Amerikanaca, od kojih oko 65 miliona putem pošte. Ovo je 72,8 posto od ukupnog broja glasova na predsjedničkim izborima 2016. godine.

CNN javlja kako je u najmanje šest država izlaznost već sada veća nego što je to bilo na posljednjim izborima, 2016. godine.

Objavljene su i najnovije ankete po kojima Joe Biden vodi za 8,4 posto, što je gotovo duplo više od prednosti koju je imala Hillary 2016.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...