CRNA GORA NE SPAVA: Vladika Joanikije se testirao, ima…

Jutros je izvršen detaljan ljekarski pregled vladike Joanikija, na osnovu kojeg se sa sigurnošću može reći da je episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije urednog zdravstvenog stanja.

  • Regija

  • 04. Nov. 2020  04. Nov. 2020

  • 0

Vladika Joanikije ima minimalan fokus zapaljenja na desnom plućnom krilu, a provedeno je i PCR testiranje, objavila je Eparhija budimljansko-nikšićka na svom sajtu.

Iz ove eparhije navode da je jutros izvršen detaljan ljekarski pregled vladike Joanikija na osnovu kojeg se sa sigurnošću može reći da je episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije urednog zdravstvenog stanja.

“Radiografija pluća ne pokazuje promene, dok je nakon CT pregleda (skener) ustanovljeno da vladika ima minimalan fokus zapaljenja na desnom plućnom krilu. Sprovedeno je PCR testiranje, čiji rezultat očekujemo i o čemu ćemo zasebno izvestiti. Nakon sprovedenih dijagnostičkih procedura, pregledan je konzilijarno od strane lekara Opšte bolnice Berane i ordinirana je odgovarajuća terapija”, navodi se u saoštenju i dodaje da je Joanikije dobrog opšteg stanja i vitalnih parametara (temperatura, saturacija i krvni pritisak su u fiziološkim granicama) i nije indikovan prijem na bolničko liječenje, već je upućen na kućno praćenje uz nadzor ljekara, piše Nova.rs.

“O daljem zdravstvenom stanju vladike javnost će biti blagovremeno obeveštena isključivo preko zvaničnih glasila Eparhije budimljansko-nikšićke”, poručuju iz ove eparhije.

Podsjetimo, pojedini mediji objavili su i da je mandatar za sastav nove Vlade Zdravko Krivokapić pozitivan na koronavirus. Međutim, on je to demantovao na svom zvaničom Twitter nalogu i napisao da "su u pitanju nesitine” i da "tako nešto ne bi krio od javnosti”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...