JADRANKA KOSOR O AMERIČKIM IZBORIMA I SUSRETU S JOEOM BIDENOM: "Rekao je da se javim ako zatrebam bilo kakvu pomoć"

"Ja sam imala dojam kao da se poznajemo godinama...", rekla je Kosor.

  • Regija

  • 04. Nov. 2020  05. Nov. 2020

  • 0

2010. godine, uoči završetka pregovora o ulasku Hrvatske u Evropsku uniju, u Bijeloj kući Joe Biden, tada potpredsjednik SAD-a, primio je tadašnju hrvatsku premijerku Jadranku Kosor.

"Ja sam imala dojam kao da se poznajemo godinama barem, takva je osoba, dakle izrazio punu potporu, prijateljstvo i doslovce je rekao da ako zatrebam bilo kad kakvu pomoć da se javim u bilo koje doba dana i noći", kaže za Nova TV Jadranka Kosor, bivša predsjednica Vlade.

Prokomentirala je i predsjedničke izbore. Donald Trump i Joe Biden vrlo su blizu po rezultatima, a broj osvojenih glasova mijenja se iz minute u minutu.

"Ne radi se samo o tome da oni dolaze iz dvije različite suprostavljene stranke, nego se radi i zbilja o apsolutno vidljivim različitim osobnostima i u ovoj krizi sa koronom, vidi se da predsjednik Trump nastoji, pogotovo u završnici kampanje, pokazati da se korone ne boji, a gospodin Biden zapravo izražava neprekidno bojazan, skepsu, pa i svojevrstan strah", dodala je Kosor.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...