SPEKTAKULARNA AKCIJA POLICIJE: Srbinu u vodokotliću pronašli 4,5 miliona eura

Prema javnom Tužilaštvu u toj zemlji, radi se o novcu koji je stečen kriminalnim aktivnostima.

  • Hronika

  • 04. Nov. 2020  05. Nov. 2020

  • 1

Holandska policija je u Roterdamu uhapsila 31-godišnjeg državljanina Srbije, zakupca kuće u kojoj je u vodokotliću nađeno 4,5 miliona eura!

Prema javnom Tužilaštvu u toj zemlji, radi se o novcu koji je stečen kriminalnim aktivnostima.

U prvom trenutku sumnjalo se da je kuća ilegalno zauzeta, ali je kasnije utvrđeno da je u zakupu. Pretresom prostorija, holandska policija pronašla je u vodokotliću milione eura u krupnim apoenima.

Identitet Srbina, zakupca kuće nije saopćen, kao ni koliko dugo boravio u Holandiji i da li je privođen zbog nekih kriminalnih poslova.

Osim što je tužilaštvo navelo da je novac stečen od kriminalnih aktivnosti, nije precizirano kojih. S obzirom na to da je kuća uzeta u zakup u Roterdamu, najvećoj luci Evrope, u koju stižu brojni tovari iz Južne Amerike, a samim tim i velike količine kokaina, ne može se odbaciti mogućnost da su milioni eura bili namenjeni kupovini droge ili su zarađeni u narko-biznisu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...