BIVŠI IZRAELSKI MINISTAR ŠOKIRAO SVIJET: "Američki Jevreji su izdali Trumpa..."

Bivši izraelski ministar komunikacija Ayoob Kara izjavio je kako je velika većina američkih Jevreja "izdala" Donalda Trumpa i na predsjedničkim izborima u SAD-u glasala za njegovog rivala Josepha Bidena.

  • Svijet

  • 05. Nov. 2020  06. Nov. 2020

  • 2

Član vladajuće izraelske partije Likud je na društvenim mrežama komentirao preliminarne rezultate predsjedničkih izbora u SAD-u i kritizirao američke Jevreje zbog većinske podrške Bidenu, prenosi Anadolija.

"Veliko razočarenje je to što je 72 posto američkih Jevreja nezahvalno i što su birali Bidena", poručio je Kara.

Tvrdi da je Trump za Izrael bio najbolji američki predsjednik u historiji te dodao da ga je stid što mu američki Jevreji nisu dali očekivanu podršku.

Šta je Trump uradio za Izrael?

Na kraju je poručio da se sigurnost Jevreja u cijelom svijetu može garantirati isključivo snažnom izraelskom državom i da su baš zato jevrejski birači u SAD-u trebali glasati za Trumpa.

Trump je tokom proteklog mandata u Bijeloj kući potpisao odluku o povlačenju SAD-a iz međunarodnog sporazuma o iranskom nuklearnom programu, odluku o priznavanju Jerusalema glavnim gradom Izraela i preseljenju američke ambasade iz Tel Aviva.

Također je posredovao u normalizaciji izraelskih odnosa s Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Bahreinom te predstavio takozvani mirovni sporazum stoljeća za Bliski istok.

Te odluke su izazvale radost u Izraelu, a gnjev u Palestini.

Prema neslužbenim rezultatima, kandidat Demokratske partije Joe Biden sakupio je 253 elektora i izglednije su mu šanse za izbornu pobjedu nego njegovom republikanskom rivalu i aktuelnom predsjedniku Donaldu Trumpu, koji trenutno ima 213 sakupljenih elektora, a za ostanak u Bijeloj kući mu je potrebno minimalno 270 glasova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...