VIŠKOVIĆ SMIRUJE PANIKU NA "NAJČUDNIJI" NAČIN: "Građani, ne bojte se, imamo zaštitne opreme za narednih šest mjeseci"

On je naglasio da RS ima i dovoljan broj testova te je podsjetio de je na jučerašnjoj sjednici Kompenzacionog fonda odobreno dodatnih 3,7 miliona KM za nabavku 90.000 testova.

  • Mini market

  • 06. Nov. 2020  07. Nov. 2020

  • 0

Premijer manjeg bh. entiteta Radovan Višković rekao je da RS u ovom momentu ima opreme za zaštitu od virusa korona dovoljnu za narednih šest mjeseci, te poručio da građani nemaju razloga za brigu.

"Već u narednih par dana, do kraja iduće sedmice ide još jedna nabavka koja će omogućiti da možemo barem po tom osnovu da budemo relaksirani", kazao je Višković za Radio RS.

On je naglasio da RS ima i dovoljan broj testova, te je podsjetio de je na jučerašnjoj sjednici Kompenzacionog fonda odobreno dodatnih 3,7 miliona KM za nabavku 90.000 testova.

Premijer RS naglasio je da se radi na tome da još dvije laboratorije budu osposobljene za testiranje građana.

Višković je rekao da je Banja Dvorovi kod Bijeljine počela da prima pacijente pozitivne na virus korona, a radi rasterećenja Uneverzitetskog kliničkog centra RS danas je i Banja Slatina, koja ima na raspolaganju oko 400 ležajeva, trebala da primi one sa lakšim simptomima.

Novi val pandemije nije iznenađenje

Višković napominje da novi val pandemije visusa korona nije iznenađenje jer su na to na njenom početku ili tokom ljeta ukazali stručnjaci, te dodaje da niko u svijetu ne može dati procjenu do kada će ovo trajati i u kom obimu.

"Jedino što možemo uraditi u ovom momentu je da pripremamo naše zdravstvene kapacitete da možemo prihvatiti sve oboljele, da imamo dovoljno zaštitne opreme, lijekova i svega drugog štoje neophodno da bi što lakše ovo prebrodili", nagasio je on.

Višković je ponovo pozvao građane da poštuju pripisane mjere, da nose zaštitne maske, drže fizičku distancu i izbjegavaju okupljanja jer će samo tako uticaj virusa korona smanjiti ili staviti pod kontrolu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...